Naslovna


Beograd bioskop


Danas u Srbiji samo jedan grad ima bioskope. Ljudi iz unutrašnjosti su doživeli da u 21. veku, 2011. godine imaju privilegiju da gledaju film u bioskopu samo u prestonici, tj. Beogradu. Da li se može dati prihvatljivo racionalno objašnjenje šta je sa bioskopima Radnik, Park i Vilin grad u Nišu koji su mogli da rade i u uslovima najveće krize 90-ih? Danas su pretvoreni u diskoteke, jeftine barove ili čekaju godinama na rekonstrukciju.

Jesen je došla, na pomolu je zima, hladno, ponekad morbidno, političari opet vežbaju staru predstavu, a filmsko platno jeste nostalgični ostareo medij koji čeka da bude ponovo otkriven. U zavisnosti da li volite obične ili 3D bioskope, domaće ili strane filmove, kratkometražne ili Blockbuster ostvarenja, nećete pogrešiti ako malo pojačate socijalnu dimenziju i prioritet bar jednom u mesec dana posvetite domaćinu zvanim bioskop.

Ovde možete pogledati kontakte i telefone za informacije i rezervacije svih aktualnih bioskopa u Beogradu: Tuckwood (Takvud), Dom Sindikata, Roda, Delta City Ušće. Ako je neki od bioskopa izostavljen ili loše prezentovan, pozovite nas i ispravićemo nepravdu.

Pogledajte repertoare bioskopa, a pre nego što odaberete film konsultujte i lepšu tj. jaču polovine! Nemojte da jurite samo hitove i budite pažljivi prilikom rezervacije sedišta. Bisokop nije isto što i pozorište, pa u zavisnoti od hale prilagodite se na rastojanje od bar pet metara. Konsultujte vremensku prognozu za Beograd, pa ako vreme nije savršeno, utisci iz bioskopa mogu to popraviti!


Beograd bioskop

Ovde želimo i nešto drugo da napomenemo. Prava je fama oko besplatnih filmova, jurnjavom za torentima i downloadom kako domaćih tako i stranih. U poslednje vreme postaje prava jagma i za bespaltnim on line filmovima. Ono što je sigurno, bioskopi su vrlo prijatna mesta okupljanja. Odlaskom u njih, pospešuje se i kultura, suzbija piratizacija, a uživanje je neuporedivo veće u saraund okruženju pred ogromnim filmskim platnom.

Kontakt telefoni bioskopa u Beogradu

Obratite pažnju i na bioskopske akcije. Obično svake nedelje, jedan dan, obično sreda, ima dosta nižu cenu projekcija, a takođe postoje dani iznenađenja, kad ne znate šta ćete gledati dok film ne počne. Nemojte da kasnite na početak, jer često puta najave novih filmova još jače zaintrigiraju gledaoce.

BIOSKOP UŠĆE u ŠOPING MOLU DELTA CITY
TELEFONSKI CENTAR ZA BESPLATNU REZERVACIJU 011/22-03-400
Radno vreme call centra
Ponedeljak-Petak 13-22h, Subota-Nedelja 11-22h
Repertoar filmova u Delta sitiju: http://www.stersrbija.comBIOSKOP DOM SINDIKATA 011/3234-849
Radno vreme bagajne
Radno vreme: Ponedeljak-Petak 13-22h, Subota-Nedelja 13 – 22h
Repertoar Doma Sindikata: www.domsindikata.rs

Kontakti ostalih beogradskih bioskopa


U okviru Takvuda imate i kafić, kafa je super, a kokice i koka kola su standardna oprema. Savet studentima i ljubiteljima sedme umetnosti koji su ograničenih sredstava, da kupe i naprave kokice u mikrotalasnoj i potrpaju sve u ranac, niko ih neće kontrolisati. Trudite se da ne pravite lom oko vašeg sedišta.
BIOSKOP TAKVUD
Ulica Kneza Miloša 7a
KONTAKT TELEFON: tel: 011/32-36-517
Repertoar Takvuda: http://www.tuck.rs


Ovo je i 3D bioskop, a preko elektronske
projekcije može se unapred kupiti karta!
Biokop poseduje i DVD šop.


U Beogradu postoji još nekoliko poznatih institucija ovakve vrste:

Bioskop Roda
Repertoar Rode: http://www.rodacineplex.com/
Požeška 83a
Kontakt telefon blagajne,
011 / 2545 - 260
Prijava grupnih poseta, rođendani i oglašavanje
011 / 3545 - 925


Avala Bioskop
011/2835-717


Bioskop Balkan
011/3343-491


Dom Omladine
011/3248-202

Na kraju šta reći, prirotet dajte domaćim filmovima. Američke akcije su standardna postava svakog repertoara. Drame i trilere imamo i u životu, a na ljubavne filmove ne idite sami. Horore, ako ste hrabri pogledajte alone, a komedije su najbolje u većem društvu. Uživajte i lepo se provedite!

Gasi svetla i pusti ton, jer PONOVO RADI BIOSKOP!